MAJBURIY VA TABIIY AYLANISH BILAN ISITISH UCHUN QUVUR DIAMETRINI ANIQLASH USULLARI - Kamolov Nosir Kamolovich; Boboyeva Zulxumor Shamsiddin qizi (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Maqolada biz majburiy va tabiiy aylanishli tizimlarni ko'rib chiqamiz. Ularda sovutish suvi harakati doimiy ishlaydigan aylanma nasos bilan ta'minlanadi. Isitish uchun quvurlarning diametrini tanlayotganda, ularning asosiy vazifasi isitish moslamalariga - radiatorlarga yoki registrlarga kerakli miqdordagi issiqlikni etkazib berishni ta'minlashdan kelib chiqadi.Majburiy va tabiiy aylanish bilan isitish uchun quvur diametrini aniqlash usullaridan foydalanish uslublari xaqida batafsil ma’lumot berilgan.