HARBIY- VATANPARVARLIK TARBIYASINING NAZARIY VA USLUBIY ASOSLARI - Abdusalomov Ulug‘bek Sattarovich (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
ushbu maqolada yoshlar harbiy-vatanparvarlik tarbiyasining nazariyasi va amaliyotini o‘zlashtirish, ularni harbiy xizmatga, o‘z Vatani -O‘zbekiston Respublikasini ximoya qilishdagi burchlarini bajarishga xar tomonlama tayyorlash -o‘quv yurtlari pedagogik jamoalarining muxim vazifalaridan biri ekanligi aytib o’tilgan. Bu vazifani muvafaqqiyatli ravishda yechish uchun Harbiy ta’lim mutaxassisligi bo‘yicha o‘qitilayotgan «Harbiy-vatanparvarlik tarbiyasi asoslari» fani yaqindan yordam beradi.