"BIRINCHI MUALLIM" CHINGIZ AYTMATOV - Tuxtanazarova Gulnoz Abduvaxob qizi (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Mazkur maqolada Chingiz Aytmatovning ”Birinchi muallim” qissasidagi obrazlarga tavsif, Chingiz Aytmatov asarlarining o‘ziga xos uslubi, Chingiz Aytmatov asarlarining xalq orasida shuhrat qozonishi va keng ommalashishiga asosiy sababi haqida batafsil bayon etilgan.