QISHLOQ XO'JALIGIDA SHO'RLANGAN TUPROQLARGA YECHIM IZLASHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Badalova Muhayyo Faxriddinovna (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Ushbu maqolada qishloq xo'jaligida sho'rlangan tuproqlarga yechim izlashning dolzarb muammolari tuproqni sho’rlanishga olib keladigan salbiy oqibotlar va butun jaxon xalqlarining tuproqni sho’rlanishdan saqlashga birgalikda kurashishga e’tiborni qaratgan. Tuproqlarning strukturaliligi bo'z tuproqlardan cho'l mintaqasidagi tuproqlar tomon yomonlashib boradi. Har ikkala mintaqadagi gidromorf tuproqlarning struktura holati avtomorf tuproqlarga nisbatan yaxshiroq. Sug'oriladigan maydonlarda suvga chidamli struktura bo'lakchalarining miqdorlari keskin kamayadi. Tuproq struktura holatiga o'simlik turlari ham ta ’sir qilishi ko’rsatib o’tilgan.