AQLLI MUHIT UCHUN IOT: TA’RIFLARI, ARXITEKTURASI VA ILOVALARI - Abdurauf Abdullayev; Ernazar Reypnazarov (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
So‘nggi yillarda industrial jarayonlarga axborot va kommunikatsion texnologiyalarning faol kirib borishi bilan Buyumlar Interneti (IoT – Internet of Things) tushunchasi yuzaga keldi. Bu tushunchani o‘rganish bugungi kunning dolzarb mavzularidan hisoblanadi. Ushbu maqolada Aqlli muhitlar uchun IoTning yuzaga kelish tarixi, rivojlanish tendensiyalari, ta’riflari, arxitekturalari, komponentalari, ilovalari va xarakteristikalari keltirilgan.