AL-BUXORIY ILMIY MEROSIDAN TA`LIM-TARBIYA JARAYONIDA FOYDALANISH - Shabdullayeva Lazokatxon Orifbekovna; Djabborova Nargiza Anvarovna (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy jihatdan taraqqiy etishiga bevosita fan va texnikaning rivojlanishi bilan bog`liq omillar ham katta tasir ko`rsatadi. Tarixdan ma`lumki, O`zbekiston olimlari uzoq yillar davomida o`zlarining intellektual salohiyati va bu borada erishayotgan yutuqlari bilan jahon ilm-fan ahlini o`ziga jalb qilib kelgan. Ulug` ajdodlarimiz hayoti va ijodini puxta o`rganish hamda xalq orasida bahramand qilish borasida ushbu maqolada to`xtalib o`tilgan.