AQLI ZAIF BOLALAR NUTQINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Abdullayeva Nafisa Yusupovna; Husanboyeva Dilshodaxon Zohidjon qizi (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Aqli zaif bolalarda nutq buzilishi va ularni me’yorga keltirish xususiyati oliy nerv (asab) faoliyati hamda psixik rivojlanishning o‘ziga xos tomonlari bilan belgilanadi.Aqli zaif bolalarda bilish faoliyatining oliy shakllarini yaxshi rivojlanmaganligi fikrlashning yuzakiligi, nutqni sekin rivojlanishi va sifat jihatidan o‘ziga xosligi, xatti-xarakatini so‘z orqali nazorat qilishni izdan chiqishi xissiy-irodaviy sohani to‘laqonli emasligi kuzatiladi.