AHMAD A’ZAM ASARLARI LINGVOPOETIKASI - Mirzarahimova Zulayho Avazjon qizi (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri Ahmad A’zam asarlarining lingvopoetikasi haqida so‘z boradi. Uning juda ko‘plab asarlari tahlil qilinib, asarlar bosh qahramonlari, ularning umumiylik va bir-biriga o‘xshamagan jihatlari tahlil qilinadi. Shunngdek, maqolada adibning ichki kechinmalari obrazlar timsolida qanchalik mohirlik bilan tasvirlangani hamda adibning bir qancha asarlari lingvopoetik jihatdan tahli qilingan.