TEMURIYLAR DAVRIDA ILM FAN RAVNAQI - G‘ulomov Husanboy (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Temuriylar davrida ilm-fanga bo‘lgan e’tibor tufayli ilmiy faoliyat yuqori darajalarga erishildi. Har bir hukumdor ham diniy ham dunyoviy bilimlarni o‘rganishga homiylik qilishlari natijasida Markaziy Osiyodagi madaniy inqiloblardan biri hisoblanadi. Sohibqiron Amir Temur va Temuriylar davrida O‘rta Osiyoda uyg‘onish davrining ikkinchi bosqichiga tamal toshi qo‘yildi, boy madaniy meros yaratildi. Bu davrda shaharsozlik, me’morchilik, tasviriy san’at, naqqoshlik, xattotlik, ilm-fan, adabiyot, musiqa kabi sohalar, nihoyatda rivojlandi.