TRANSPORTATION LOADS AND THEIR CALCULATION MODES - Abdubannopov Abdulatif Abdulhak; Abdunazarov Rahmonali Khojamkul oglu; Qambarov Ulugbek Ilhomjon oglu (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Ushbu maqolada zamonaviy Avtomobil uzel va agregatlarining vazifasiga ko‘ra ularga qator talablarni ko‘yish mumkin, shu talablarni bajarilishi ularni boshqa agregatlar bilan birga ishlaganda funktsional vazifasini to‘liq bajarilishini ta’minlaydi. Qo‘yiladigan talablarni bir necha konstruktiv echimlari bilan qondirish mumkin, lekin bunda konstruktsiyalarning murakkabligi, narhi, chidamligi va xakozolar ham har xil bo‘ladi. Uzel va agregatlarning ish ko‘rsatkichlarini va ularni yaxshilash imkonlarini faqatgina ularda bo‘lib o‘tadigan ish jarayonlarining tahlillari asosida aniqlash mumkinligi aytib o‘tilgan