INGLIZ TILIDA ALLYUZIYALARNING TURLARI VA VAZIFALARI - D.R.Xoshimova (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Allyuziya - bu til hodisasi bo’lib, u odatda til sifatida qabul qilinadi shaxsga, voqeaga ijtimoiy yoki siyosiy san’atga yoki boshqa adabiyot asariga bevosita murojaat qilishdir. Bu odatda tinglovchi/o’quvchiga murojaat qilishning bir turi bo`lib ma’ruzachi/muallif bilan bilim almashish va tinglovchi yoki o’quvchi so’zlovchining/muallifning niyatini tushunish uchun as qotadi. Aks holda allyuziya shunchaki dekorativ qurilma bo’lib qoladi. U orqali Aristotel va Platon kabi qadimgi taniqli faylasuflarning nutqlari ritorikasiga ishora qilinadi. Shunga ko’ra, u ushbu maqola ingliz tilida allyuziyalarning turlarini va funksiyalarini tasniflashga qaratilgan.