ИНДОНЕЗИЯДА ФАОЛИЯТ ЮРИТГАН ИБРОҲИМ САМАРҚАНДИЙ АВЛОДЛАРИ - Feruz Z. Kholmuminov (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Ўзбекистон ҳудуди, хусусан, Самарқанддан етишиб чиққан етук алломалар ислом дини ва тасаввуф тариқатларининг бутун дунё бўйлаб тарқалишида муҳим ўрин тутган. Буни самарқандлик олимларнинг Индонезияа ислом дини тарқалишида кўрсатган хизматларидан ҳам кўриш мумкин. Жумадил Кубро билан бошланувчи самарқандаликлар оиласи нафақат архипелагда балки бутун Жануби-Шарқий Осиёда ислом дини ва тасаввуф тариқатларининг маҳаллий аҳоли кундалик турмуш тарзига айланишига катта ҳисса қўшган. Улар қолдирган меърос бугунги кунда ҳам аҳоли томонидан юксак қадрланади.