PEDAGOGIK TA’LIM JARAYONIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA TARIXIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI - Usmonaliyev Ikromjon Murodjon o‘g‘li (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Mazkur maqolada pedagogik ta’lim jarayonida bo‘lajak o‘qituvchilarda tarixiy tafakkurni rivojlantirishning nazariy asoslari bayon etilgan. Bugungi kunda o‘sib kelayotgan har bir yosh avlodni vatanga muhabbat, uning o‘tmishi, buguni hdamda kelajagi uchun daxldor etib tarbiyalash muhim masala hisoblanadi. Aynan maqolada tarixiy tafakkur orqali bo‘lajak o‘qituvchilar kasbiy kompetensiyasini tarbiyalash orqali butun millatni tarbiyalash masalalari bayon etilgan.