“ФАТОВОЙИ ҲИНДИЙЙА” АСАРИ ВА УНИНГ ЁЗИЛИШ ТАРИХИ - Джуманов Абдулхамид Махаммадлатипович (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Ушбу мақолада улуғ аждодимиз Заҳириддин Муҳаммад Бобурнинг авлодлари ҳисобланмиш Султон Муҳаммад Аврангзеб Оламгирнинг ташаббуси ила кўпчиликка маълум бўлган “Фатовойи Ҳиндийя” асарининг ёзилиш тарихи ва у асарнинг тафсилотлари ҳақида тушунчалар берилган. Шунингдек “Фатовойи Ҳиндийя” китоби Ҳанафий мазҳабига доир китобларнинг жамланмасидир.