DIALECTICS OF GLOBAL PROCESSES. GLOBALIZATION, GLOBAL PROBLEMS AND GLOBALISM - Boymurodova Marjona Bahodir qizi (Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 2022)
Ushbu maqolada globallashuv va uning turli tomonlari, dunyoning so‘nggi yuz yillik ichida yuz bergan integratsiyalashuvining qay darajada ekanligi, yangi davrning tahdidlariga munosib javob berish uchun zarur bo‘lgan amaliy siyosiy ishlarning istiqbollari yoritib berilgan.